Acupunctuur Gorinchem 

 de weg naar balans in lichaam en geest

 

Hoe ziet de behandeling er uit?

De acupuncturist onderzoekt aan het begin van de behandeling onder andere:


- je polsen (regelmaat, snelheid, lengte en diepte van de hartslag)
- je tong (vorm, kleur, beslag en vochtigheid)
- hoe zit je erbij (energie, oogopslag, beweeglijkheid, uitstraling)
- stelt vragen over je ziektegeschiedenis en klachten.

- en soms je buik (speciale acupunctuurpunten die signalen geven bij klachten)


Een goede acupuncturist maakt een totaalplaatje. Je bent meer dan je klachten.

Hierna worden de naaldjes ingezet. De naaldjes

De acupuncturist moet heel goed naar elke patiënt kijken. Ieder mens heeft namelijk meer dan 1000 (!) punten waaruit de acupuncturist kan kiezen om je helemaal op maat te behandelen. Welke punten gekozen worden hangt niet alleen af van je klachten, maar ook van hoe je in je vel zit.“De meeste mensen hebben het niet eens door als ze geprikt zijn”


De naaldjes blijven 20 tot 30 minuten op hun plaats.

Per keer worden 5 tot 20 naaldjes gebruikt. Dat klinkt heftig. Maak je geen zorgen: de naalden zijn heel dun, slechts 0,25 mm. Ze zijn steriel, worden éénmalig gebruikt en worden doorgaans pijnloos geplaatst. In veel gevallen zit de naald oppervlakkig in de huid. Ze worden ook bijna nooit op de plaats van de klacht gezet.

Sommige naalden worden licht bewogen tijdens de behandeling. Dit kan eventjes een kort tintelend of warm gevoel geven.

Vind je het toch (een beetje) spannend, zeg dat dan gerust, samen komen we eruit zodat acupunctuur jou kan helpen zonder vervelend te voelen.

Liever eerst meer informatie?  Mail Podirosa met je vraag. 

 

Hoeveel behandelingen heb je nodig?

 

Meestal heb je ongeveer 6 tot 12 behandelingen nodig om van je klachten af te komen. Die behandelingen versterken elkaar. Na de eerste behandeling kun je al veranderingen merken. Iedere behandeling voegt meer toe. Daarom wordt de periode tussen de behandelingen steeds langer. De behandeling is afgerond als je klachten verdwenen zijn of op een  voor jou acceptabel niveau.

Soms is het raadzaam een paar keer per jaar terugkomen voor een onderhoudsbehandeling. Zo voorkom je dat de klachten terugkomen.


Klassieke acupunctuur in een modern jasje.

Klassieke acupunctuur is gebaseerd op de eeuwenoude technieken die de Chinezen in de tijd van de Gele Keizer gebruikten. De krachtige en effectieve behandelen houden al jaren stand.

Chinese geneeskunde is wel oud, maar staat zeker niet stil! Master Tung (†1975) en Dr. Tan (†2016) waren gerespecteerde Chinese acupuncturisten die hun eigen systeem ontwikkelden op basis van de klassieke acupunctuur en oude familiegeheimen. De onmiddellijke werking van deze technieken is geweldig bij pijnbestrijding.
Podirosa gebruikt zowel de klassieke als de moderne technieken voor behandelingen van pijn, huidaandoeningen en vrouwenklachten.

 
E-mailen
Bellen